top of page
האם יצא לך לבצע תרגילים א-סימטריים?
גוף האדם אינו סימטרי ולכולנו יש צד אחד חלש וצד חזק, כשם שכולנו יודעים טוב מאוד איזה צד של הפנים שלנו מצטלם טוב יותר 😊.
לכן, אם עד עכשיו לא ביצעתם תרגילים א-סימטריים, כדאי לכם לשקול תרגיל אחד או שניים לתוכנית האימון שלכם.
כששני צידי הגוף, ימין ושמאל עובדים יחד, לרוב ישנו צד דומיננטי יותר אשר "יחפה" על הצד החלש וייקח את נטל המשקל.
עבודה א-סימטרי מאלצת את הצד הנגדי, כלומר הצד השני של הגוף שכביכול "אינו פעיל" לתמוך כמייצב (מקבע), מצריך מעורבות רבה של השרירים המייצבים במפרקים השונים, טכניקה וקואורדינציה טובות כתגובה להתנגדות המגיעה מביצוע התרגיל עם צד אחד בלבד.
אימון תרגיל א-סימטרי מעודד ריכוז גבוה יותר בשריר המטרה הספציפי עליו אנו עובדים וידוע כי ריכוז ופוקוס בזמן אימון יוביל אותנו לטכניקה טובה ולאימון טוב יותר.
לא פעם, ולא פעמיים אני נתקלת במתאמנים שצד אחד של הגוף (לרוב הצד הפחות פעיל ביום יום) חלש במידה רבה מהצד השני, ולכן אימון מסוג זה יביא להתמקדות ולחיזוק הצד החלש.
שילוב של אימון א-סימטרי יכול לצמצם פערים בין הצדדים ולבנות סימטריה טובה של הגוף. התרגיל יתבצע בשני הצדדים במספר סטים ובמספר חזרות זהות, אולם יש להתחיל ראשית עם הצד החלש יותר של הגוף.
קיימים תרגילים רבים ומגוונים, כגון: לג פרס עם רגל אחת, מכרעיים סטטי עם משקולות יד, כפיפת מרפק כנגד משקולת יד, כפיפת כתף בעמידה כנגד פולי תחתון/עם משקולת, פשיטת ירך בעמידה עם פולי תחתון ועוד'.
כדאי לשקול פעם בכמה אימונים לבצע אימון א-סימטרי או להכניס לתוכנית אימון שלכם תרגיל אחד או שניים של א-סימטריים.
יש לציין כי קשה יותר להרים משקל גבוה יותר לעומת תרגילים המתבצעים באופן סימטרי, לכן מפתחי גוף ומתאמנים מתקדמים שמטרתם הנה היפרטרופיה (העלאת מסת שריר) יבצעו מעט תרגילים מסוג זה.
בהצלחה☺️

bottom of page